• Over ons

  Studenten Basketball Utrecht (SBU) is in 1987 opgericht door basketballers van Utrechtse Studenten Basketbal Federatie (USBF) die wilden deelnemen aan de competitie van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). SBU is een basketbalvereniging voor zowel dames als heren. Onze vijf dames- en zeven herenteams nemen op verschillende niveaus deel aan de competitie van de Nederlandse Basketball Bond. Het niveau varieert van beginners tot aan Landelijk 1e Divisie. Via selecties (in augustus) komen leden aan het begin van het seizoen terecht in het team dat bij hen past.

  Binnen SBU wordt gezelligheid en prestatie gecombineerd. We maken graag tijd vrij voor borrels, feestjes, toernooien, kamp, het MIT en andere leuke activiteiten, er is dus ook veel aandacht voor gezelligheid en ‘bonding’, maar het niveau van het basketbal lijdt daar niet onder. Er is een hoge mate van fanatisme en gedrevenheid.

  Daarnaast is SBU een vereniging vóór leden dóór leden. Dit betekent dat de leden samen mogelijk maken dat SBU bestaat en blijft bestaan. Door de inzet van leden worden er ieder jaar veel leuke activiteiten georganiseerd.

  Lijkt het je leuk om lid te worden of wil je meer informatie, mail dan gerust naar sbusecretaris@gmail.com Iedereen is welkom!

  Trainingen en wedstrijden

  Bij SBU trainen we in Sportcentrum Olympos op woensdag- en vrijdagavonden. De eerste twee dames- en herenteams twee keer per week, de derde en vierde teams 1,5 keer per week en de vijfde, zesde en zevende teams trainen één keer per week.

  We trainen natuurlijk niet voor niets; op zondag speelt SBU de (meeste) thuiswedstrijden. Uitwedstrijden kunnen ook op zaterdag plaatsvinden. Als spelend lid van SBU voer je taken uit bij wedstrijden van je clubgenoten: je houdt de score en de tijd bij (als tafelaar) en wordt ingedeeld als scheidsrechter. Als je nog geen diploma hebt dan zorgen we ervoor dat je die kan halen! Daarnaast is andere teams supporten natuurlijk een belangrijke taak.

  Naast het veld

  Bij SBU wordt basketballen en gezelligheid gecombineerd. Op het veld wordt serieus getraind, naast het veld is er tijd voor een biertje, een praatje, de Case (clubblad), een teamuitje, toernooien (ons eigen MIT toernooi met Hemelvaart), feestjes of het jaarlijkse kamp (oktober). SBU is een vereniging vóór en dóór leden. Dankzij actieve leden kan SBU bestaan. Zo zijn er naast het bestuur, verschillende actieve commissies. Op de pagina Commissies lees je meer over de verschillende commissies. Het is dan ook leuk als je aan een commissie deel wil nemen!

 • Trainings schema 1e seizoenshelft 2021-2022

 • Utrecht Bulls

  Zoals gezegd is SBU een studentenvereniging. Dit betekent dat wanneer je student-af bent, je niet vanzelfsprekend mag blijven. Dit overkwam de oprichters van de Utrecht Bulls. Zij vormden de eerste lichting van SBU die na hun afstuderen in een groot zwart basketbalgat vielen. Daarom richtten ze zelf in 1991 de vereniging Utrecht Bulls op. Utrecht Bulls is dus de zustervereniging van SBU. Nog altijd stromen veel van onze leden na hun studententijd door naar de Bull’s. Onze band met de Bull’s wordt o.a. onderhouden door samen ieder jaar de dienstenveiling en het mixmixtoernooi of nieuwjaarsborrel te organiseren.  Verder zie je veel oud SBU’ers verder basketballen bij de Bulls en worden sommige thuisspeeldagen van SBU omgetoverd tot echte Derbydagen tegen onze eigen Bulls. Aanmoedigen wordt op die dag extra gewaardeerd.